I APPRECIATE THEM..

Tuesday, November 22, 2011

22 /11/2011 MDEC 11 ACTIVITIES

I think today is quite good class compare last day..hehe...i have no idea to story long about my class activities...but to all my blogger u can watch video below...so suggest what kind of this activities...please watch out......PEACE!!!!!!!!!!!!

video

p/s : ENJOY.....................u all supporting guys

MOST MEMORABLE WITH U JEM...






 P/S : MDEC 11.....aummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

MEMORY WITH JEM.....

Yesterday is the last day for one of my friends at MDEC 11...she is SITI JAMILAH...a.k.a jem jem jem....hehehe...she backs to her hometown..because she gots a good job there....congrats jem...and for remember our moment at MDEC 11...i dedicated this song special for you...


p/s : i will miss u jem....

Sunday, November 20, 2011

HOW TO SPEAK ENGLISH WELL...part 2


For part2..i hope u all enjoy and always working hard to archieve any desired...

p/s : motivation for me...

HOW TO SPEAK ENGLISH WELL...part 1


This entry i want to talk about how to speak english well....well...welll.....i'm not fluence in english...so i want to improve my skill in communication especially in english...so, my bloggers..u can learn too....enjoy...

p/s : NAK TERER CAKAP OMPUTIH...

IZINKAN ABANG NIKAH SATU LAGI,,

Entry nih aku copy dari satu laman web...aku rase citer dier bagus dan ader pengajaran... korang sume bleh bacer arrr.......


 “Sayang, Abang minta izin untuk nikah sorang lagi,” Aliyah yang sedang melipat kain, terdiam seketika. Mungkin terkedu. Adakah pendengarannya kian kabur lantaran usianya yang kian beranjak. Adakah dialog tadi hanya dilafazkan di dalam TV, sementelah TV juga dipasang. Tapi, ahh bukanlah. TV sedang menayangkan iklan Sunsilk, mustahil sudah ada siri baru iklan Sunsilk?
Dia menghela nafas panjang.
Dia memandang sekali imbas wajah Asraf Mukmin, kemudian tersenyum. Meletakkan kain yang telah siap dilipat di tepi, bangun lantas menuju ke dapur. Langkahnya diatur tenang. Segelas air sejuk diteguk perlahan. Kemudian dia ke bilik Balqis, Sumayyah, Fatimah. Rutin hariannya, mencium puteri-puterinya sebelum dia masuk tidur. Dahulu, semasa puterinya kecil lagi, rutin itu dilakukan dengan suaminya. Kini, anak-anak kian beranjak remaja. Kemudian, dia menjenguk bilik putera bujangnya yang berdua, si kembar, Solehin dan Farihin. Pengabisannya dia kembali kepada suaminya.
Asraf Mukmin hanya diam, membatu diri. Dia amat mengenali isterinya. Jodoh yang diatur keluarga hampir 16 tahun yang lepas menghadiahkan dia sebuah keluarga yang bahagia, Aliyah adalah ikon isteri solehah. Namun, kehadiran Qistina, gadis genit yang menjawat jawatan pembantu tadbir kesetiausahaan di jabatannya benar-benar membuatkan dia lemah.
“Kau mampu Asraf, dengan gaji kau, aku rasa kau mampu untuk beri makan 2 keluarga,” sokongan Hanif, teman sepejabat menguatkan lagi hujah apabila dia berdepan dengan Aliyah.
“Abang Asraf, Qis tak kisah. Qis sanggup bermadu jika itu yang ditakdirkan. Bimbinglah Qis, Qis perlukan seseorang yang mampu memimpin Qis,” masih terngiang-ngiang bicara lunak Qis.
Akhir-akhir ini, panas rasanya punggung dia di rumah. Pagi-pagi, selesai solat subuh, cepat-cepat dia bersiap untuk ke pejabat. Tidak seperti kelaziman, dia akan bersarapan berjemaah bersama isteri dan anak- anak. Aduhai, penangan Qis gadis kelahiran Bumi Kenyalang benar-benar menjerat hatinya.
“Abang , Aliyah setuju dengan permintaan Abang. Tapi, Aliyah nak berjumpa dengan wanita tu,” Lembut dan tenang sayup-sayup suara isterinya. Dia tahu, Aliyah bukan seorang yang panas baran. Aliyah terlalu sempurna, baik tetapi ahh! hatinya kini sedang mengilai wanita yang jauh lebih muda.
“Bawa dia ke sini, tinggalkan dia bersama Aliyah selama 1 hari saja, boleh?” pelik benar permintaan isterinya. Hendak dipengapakan apakah buah hatinya itu? Namun, tanpa sedar dia menganguk, tanda setuju. Sebab, dia yakin isterinya tidak akan melakukan perkara yang bukan-bukan. Dan hakikatnya dia seharusnya bersyukur. Terlalu bersyukur. Kalaulah isterinya itu wanita lain, alamatnya perang dunia meletus lah jawabnya. Melayanglah periuk belanga. Ehhh, itu zaman dulu-dulu. Zaman sekarang ni, isteri-isteri lebih bijak.
Teringat dia kisah seorang tentera yang disimbah dengan asid, gara-gara menyuarakan keinginan untuk menambah cawangan lagi satu. Kecacatan seumur hidup diterima sebagai hadiah sebuah perkahwinan yang tidak sempat dilangsungkan. Dan dia, hanya senyuman daripada Aliyah.
“Apa, nak suruh Qis jumpa dengan isteri Abang,” terjegil bulat mata Qis yang berwarna hijau.
“Kak Aliyah yang minta,” masih lembut dia memujuk Qis.
“Biar betul, apa dia nak buat dengan Qis? Takutlah Qis, silap haribulan dia bunuh Qis!” terkejut Asraf Mukmin.
“Percayalah Qis, Aliyah bukan macam tu orangnya. Abang dah lama hidup dengannya. Abang faham.”
Qistina mengalih pandangannya.
Mahu apakah bakal madunya berjumpa dengannya? Dia sering disogokkan dengan pelbagai cerita isteri pertama membuli isteri kedua. Heh, ini Qistina lah. Jangan haraplah jika nak membuli aku. Desis hati kecil Qistina. Hari ini genap seminggu Qistina bercuti seminggu. Seminggu jugalah dia merindu. Puas dicuba untuk menghubungi Qistina, namun tidak berjaya. Rakan serumah menyatakan mereka sendiri tidak mengetahui ke mana Qistina pergi. Genap seminggu juga peristiwa dia menghantar Qistina untuk ditemuduga oleh Aliyah. Sedangkan dia diminta oleh Aliyah bermunajat di Masjid Putra. Di masjid itu, hatinya benar-benar terusik. Sekian lamanya dia tidak menyibukkan dirinya dengan aktiviti keagamaan di masjid Putra.
Dulu, sebelum dia mengenali Qistina, saban malam dia akan bersama dengan Aliyah serta anak-anaknya, berjemaah dengan kariah masjid. Kemudian menghadiri majlis kuliah agama. Membaca Al-Quran secara bertaranum itu adalah kesukaannya. Namun, lenggok Qistina melalaikannya. Haruman Qistina memudarkan bacaan taranumnya. Hatinya benar-benar sunyi. Sunyi dengan tasbih, tasmid yang sering dilagukan. Seharian di Masjid Putra, dia cuba mencari dirinya, Asraf Mukmin yang dulu. Asraf Mukmin anak Imam Kampung Seputih. Asraf Mukmin yang asyik dengan berzanji. Menitis air matanya. Hatinya masih tertanya-tanya, apakah yang telah terjadi pada hari itu. Aliyah menunaikan tanggungjawabnya seperti biasa. Tiada kurangnya layanan Aliyah. Mulutnya seolah-olah terkunci untuk bertanya hal calon madu Aliyah.
Tit tit… sms menjengah masuk ke kantung inbox hensetnya.
“Qis minta maaf. Qis bukan pilihan terbaik utk Abang jadikan isteri. Qis tidak sehebat kak Aliyah. Qis perlu jadikan diri Qis sehebatnya untuk bersama Abang.”
Dibawah hensetnya, ada sekeping sampul besar.
Kepada: Asraf Mukmin, Suami yang tersayang…
Asraf Mukmin diburu kehairanan. Sampul berwarna coklat yang hampir saiz dengan A4 itu dibuka perlahan.
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.
Salam sejahtera buat suami yang tercinta, moga redhaNya sentiasa mengiringi jejak langkahmu. Abang yang dikasihi, genap seminggu sesi temuduga yang Aliyah jalankan pada Qistina. Terima kasih kerana Abang membawakan Aliyah seorang calon madu yang begitu cantik. Di sini Aliyah kemukakan penilaian Aliyah.
1. Dengan ukuran badan ala-ala model, dia memang mengalahkan Aliyah yang sudah tidak nampak bentuk badan. Baju- bajunya memang mengikut peredaran zaman. Tapi, Aliyah sayangkan Abang. Aliyah tak sanggup Abang diheret ke neraka kerana menanggung dosa. Sedangkan dosa Abang sendiri pun, masih belum termampu untuk dijawab di akhirat sana , apatah lagi Abang nak menggalas dosa org lain. Aliyah sayangkan Abang…
2. Aliyah ada mengajak dia memasak. Memang pandai dia masak, apatah lagi western food. Tapi, Aliyah sayangkan Abang. Aliyah tahu selera Abang hanya pada lauk pauk kampung. Tapi tak tahulah pula Aliyah kalau-kalau selera Abang sudah berubah. Tapi, Aliyah masih ingat lagi, masa kita sekeluarga singgah di sebuah restoran western food, Abang muntahkan semua makanan western food tu. Lagi satu, anak-anak kita semuanya ikut selera ayah mereka. Kesian nanti, tak makan la pula anak-anak kita. Aliyah sayangkan Abang…
3. Aliyah ada mengajak dia solat berjemaah. Kelam kabut dibuatnya. Aliyah minta dia jadi Imam. Yelah, nanti dia akan menjadi ibu pada zuriat Abang yang lahir, jadinya Aliyah harapkan dia mampu untuk mengajar anak-anak Abang untuk menjadi imam dan imamah yang beriman. Tapi, kalau dia sendiri pun kelam kabut memakai telekung…hmmm.. Aliyah sayangkan Abang…
Abang yang disayangi, cukuplah rasanya penilaian Aliyah. Kalau diungkap satu persatu, Aliyah tak terdaya. Abg lebih memahaminya. Ini penilaian selama 1 hari, Abang mungkin dapat membuat penilaian yang jauh lebih baik memandangkan Abang mengenalinya lebih dari Aliyah mengenalinya.
Abang yang dicintai, di dalam sampul ini ada borang keizinan berpoligami. Telah siap Aliyah tandatangan. Juga sekeping tiket penerbangan MAS ke Sarawak. Jika munajat Abang di Masjid Putra mengiayakan tindakan Abang ini, ambillah borang ini, isi dan pergilah kepada Qistina. Oh ya, sebelum terlupa, Qistina telah berada di Sawarak. Menunggu Abang… Aliyah sayangkan Abg…
Tetapi jika Abg merasakan Qistina masih belum cukup hebat untuk dijadikan isteri Abang, pergilah cari wanita yang setanding dengan Aliyah… Aliyah sayangkan Abang…
Tetapi, jika Abg merasakan Aliyah adalah isteri yang hebat untuk Abangg.. tolonglah bukakan pintu bilik ni. Aliyah bawakan sarapan kegemaran Abang, roti canai…air tangan Aliyah.
Salam sayang,
Aliyah Najihah binti Mohd Hazery.
Tangannya pantas membuka pintu biliknya. Di situ berdiri Aliyah Najihah bersama-sama hidangan sarapan pagi kegemarannya. Dia tersenyum!
Benar, tiada isteri sehebat Aliyah isterinya!

p/s : NAK JADI ISTERI SOLEHAH....aminnnn

MALAYSIA vs INDONESIA


VS


Aku xde lah fanatik sangat tengok bola nih...klau x tengok pun still ok lagi...tapi bile tengok ayah aku kat umah memang fanatik dengan bola nih..terutama bile MALAYSIA yang main...aku jadi minat nak tengok...diorang bagus sangat...berbanding dari orang yang x reti main nih..hahahhaha....dari aku x kenal name pemain...skang aku dah kenal dah...ahaks!!!!!!!!!!!!!ini gare2 aku bangge jadi ANAK MALAYSIA...untuk final sea games nih...aku doa banyak2...MALAYSIA akan menang...dan aku x kan miss tengok perlawanan nih...bukan aku jerp...tapi seluruh rakyat MALAYSIA akan tengok nyer...itu dah pasti...kiter sokong negara kiter...HIDUP MALAYSIA.....

P/S : YURN sayang MALAYSIA

Friday, November 18, 2011

MDEC 11....DRAMA

Hari nih banyak aktiviti yang agak memenatkan aku dan bebudak kelas aku...hehehehe...tadi aku citer tentang aku pg lunch kat klcc...entry nih plak aku nak letak video drama kelas aku tadi...ader due group...so,due2 video aku upload...kitorang happy dan enjoy...bagi aku lah...aku dah rase confident dan dah x malu lagi...bukan x tahu malu ekkkkkkk....tapi malu tuh bertempat...aku kan anak dare melayu....wawawawawawawawaa.......PEACE!!!...Apepun...MDEC 11 memang sporting....BEST!!!

video

Ni group first punyer video...group aku ler tuh...citer pasal rompakan bank...kelakar sangat....aper kitorang rancang...menjadi..BANG BOOM BANG.....

video

Ni plak group due punyer video....best...tapi agak series...sesuai lah dengan tajuk drama diorang...good work guys....
p/s : TODAY IS TIRED DAY...

JEM..JEM...JEM...


NILAH KEJE KO KAN JEM....TIDO....hahahahahahah......aku ader lagu untuk ko jem......

JEM TDO YOOOOOOOOOO...
JEM TIDO YEEEEEEEEEEE.....
JEM TIDO WAUUUUUUUU.....
KEJE JEM TIDO...TIDO...TIDO....

HAHAHAHAHHAHA......aummmmmmmm!!!!!!!

p/s : LOVE U JEM....

1st TIME and for THE LAST TIME

Kalau korang tengok tajuk entry aku nih...memang kena la sangat-sangat dengan ape yang telah berlaku kepada aku dan kawan kelas MDEC 11..meh ler aku story...hari nih break untuk tengahari 2 jam..bagi kitorang lamer dah tuh...macam-macam bleh buat dah..dari pg lagi student pompuan kelas aku nih merancang nak pegi lunch kat klcc..hehehe...bunyik macam best jer...hahahahhaa..actually...memang tersangat bestnyer..lepas trainning untuk drama,group aku pegi dulu lah klcc tuh...mase ngah beli mcd..group satu lg pun sampai...dah siap beli..ramai plak orang kat food court tuh..meja full...aper lagi kitorang pegi makan kat taman tuh..betul-betul depan air pancut....dan itulah pengalaman aku...untuk pertama kalinyer makan kat situh...hahahahha...ermmmm..best aper...tetibe hari dah makin gelap...aper lagi cepat ler kitorang makan...dan akhirnyer ujan pun turun...hmmmm...x lebat pun...bincang punyer bincang...kitorang pun nak balik TA...sesampainyer dekat pintu kuar klcc tuh...hujan selebat lebatnyer...YAALLAH...macam maner nak balik nih....takper...tunggu jap ek....mungkin ujan reda jap lg...itulah kate2 aku pade member aku nih...tunggu punyer tunggu...tak reda2 gak...nak balik TA payung xde...pikir punyer pikir....x dapat penyelesainnyer...Nak ilang kan boring sempat lah jugak kitorang posing2...buat kenangan stuck kat klcc...hehehehe...u all sporting ler....best....jam dah pukul 2ptg...smayang zohor belum lg...dan dengan xde pilihannyer...kitorang pun berlari lah dalam ujan....fuhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!best....basah...aku tanggal jerp kasut...air dah masuk kasut aku kot...sampai TA semue lencun...dan aku cakap pada member aku...inilah kali pertama dan terakhir pg lunch hari jumaat kat klcc....hahahahahahahha....lepas2 nih..makan jelah kat food court tuh.......PEACE....!!!!


sha....makan kuat....jem jem jem...ko usha mat saleh sebelah tuh kan..tp wat2 makan aiskrim...haha


makan mcd...ermmm...sedap seh...hari dah mendung ni kot...


semue wat2 candid jerp nih....


ujan yang turun bagaikan mutiara...lebat giler ujan nih!!!!!klau betul2 mutiara yang turun,aku dah larik pg amik dah...


jem..syira..yun..dayah...KAMI SANGAT COMEY....


Senyum itu sedekah...jem..ko sorang je jilat jari...giler aper..!!!!!


jem jem jem...tak kenyang2...org lain cun jer posing.....

p/s : KENANGAN KITER....U ALL BEST FRIENDS....

Wednesday, November 16, 2011

SAAT KAU PERGI


saat kau pergi
berlinanglah air mataku
betapa cinta ku rasakan
kebahagiaan itu
kini lenyaplah sudah
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
tak pernah ku inginkan
perpisahan ini terjadi
ku hanya bisa merelakan
jika memang kau pikir
ini lah yang terbaik

reff:
tak perlu kau beri alasan
mengapa kau ingin pergi meninggalkan diriku
karena ku yakin mungkin semuanya itu bisa
membuatmu bahagia
sepenuhnya ku menyadari
bahwa cinta itu tak mesti harus memiliki
namun ku akan terus selalu menyayangimu
setulusnya hati
tak pernah ku inginkan
perpisahan ini terjadi
betapa cinta ku rasakan
kebahagiaan itu
kini lenyaplah sudah

:repeat reff

saat kau pergi
berlinanglah air mataku

p/s : lagu feveret aku....hukhukhuk!!!!!

KU UKIR INDAH NAMAMU


p/s : lagu nih best sangat-sangat...lirik pun bermakna...ermmmmmmm....bagi aku ler....PEACE!!!

THE SUN


i like this newspaper...hahahha...i dunno how to elebrate about this story..what i know, i have to read this newspaper every day..every morning...and it has never happen before..
and i know..for the same time..i will improved my english..thanks to my trainer...

THE TWILIGHT SAGA..BREAKING DOWN

I WANT TO WATCH THIS MOVIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE......

 

BTEC 11..activities for today

So far today activities for my class is quite ok..still happening and full of laughter...hahahhaa...start morning until end of the class for today.. kinds of behavior .. what happens, my friends and very excited about the class..


SYIRA AND QUINZIE...FOCUS TUH PENTING....HEHEHEHE


CANDID...EPPY...EPPY....KO JERP X CANDID...HAHAHA


3 ANAK DARE NIH...BELUM CKP READY...DAH POSING DAH....


CONTROL MACHO TUH SANGAT SWEET....KAN TENGKU...?



KO MALU EK ASFAR...?AKU SNAP GMBAR CANDID NIH...BEBUDAK NIH NGAH MAIN GAMES KOT....HAHAHAA


ASFAR MASIH MALU...KO ZUL...?MALU GAK KAN....TENGKU SPORTING...HIDUP TENGKU....

P/S : u all punyer lawak...yurnyurn like.....

Tuesday, November 15, 2011

MEMORY.....KONVO TIME...

MISS U ALL....DAMN MUCH...MUCH....MUCH....

Sebabkan aku dah lame x updated blog nih...bnyak benda aku x citer...so ble dah ader bnyak mase free nih..baru lah aku dapat nak tulis..kat bawah nih,gmbar aku mase konvo hari tuh..banyak lg gambar..tp yg ader dgn aku x banyak...aku hanyer publish segelintir gambar-gambar aku mase konvo tuh..sebenarnyer aku rindu sgt dgn kawan-kawan aku nih...Aper citer diorg skang pun aku x tahu...i'll always pray for your happiness...muahssssss....









p/s : LUFF..yurn

BTEC 11

BTEC 11...my class name...i show u guys my class activities for today...sorry..only one activity..hehehe..but im still updated my MSC JOBS CAMP ACTIVITIES..peace yoooooooooooooooooooooooo......hikhihkhihk..


 This my group project...SMART PLANT....corn seed.....hahahahahah.....best aper....









p/s : HIDUP BTEC 11.......

MSC JOBS CAMP

MSC JOBS CAMP....Nilah perkara yang aku buat skang selepas aku konvo bulan lepas...Dari xde buat ape2 kat umah...bertambah berat badan aku...baik aku menerima satu peluang yang datang...hmmmmmmmmmmm...lot thanks to my BFF shuhaida Nasir...bcoz of her..im here now..hehhehe...Mekda...tengkiu...i dont feel to write so long...first..i want to introduce my new friends at MSC JOBS CAMP...my class have 22 students including me..maybe increase day per day...heheheh...maybe jerp...









p/s : maaf atas sume kesulitan....to be continue.....daaaaaaaaaaaaa
DUDE....

Dah 5 bulan kot aku x updated blog nih...sebab xde citer nak share walaupun citer tuh sebenarnyer berlambak-lambak...hehhee...aku skit bz ar...mencarik rezeki sejak due menjak nih....tetibe  aku updated blog nih...sebab bnyak sgt benda aku nak share..tentang life aku..cinta aku...kawan-kawan aku..everything  about me..

to be continued.....daaaaaaaaaaaaaaaaaa