I APPRECIATE THEM..

Saturday, December 24, 2011

MDEC 11...I LIKE THAT


Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...hari nih aku nak post satu entry yang memang menarik la untuk korang tengok dan hayati ape sebenarnyer maksud entry aku nih...hehehehehe....aku akan upload lima video dari budak kelas aku..MDEC 11....AWESOME.....OH WOW.....hahahhaahaa....best seh kitorng punyer video...satu hari jer nih buat...x cayer....bawak-bawak lah percayer ek....sekian....skang korang tengok lah dan enjoy.....PEACE!!!!......



video

GROUP 1..group aku nih..hehe

video

GROUP 2

video

GROUP 3

video

GROUP 4

video

GROUP 5

P/S : PROUD OF U GUYS.....

Wednesday, December 21, 2011

RABU TANPA KATA....


aku dapat idea  post entry nih dari blog kawan aku...Farid Aspar...tengkiu sebab bagi idea nih kat aku tau...aku pun nak join gak...hehehehheehe..Gambar kat atas tuh ader banyak makne tersirat dan tersurat...sape-sape yang berjiwa halus, die pasti dapat memahami aper yang aku nak sampaikan....
aku x nak cakap banyak sebab entry nih pasal RABU TANPA KATA...so, senyap sudah....


p/s : DIAM ITU LEBIH BAIK....

Sunday, December 18, 2011

JENJALAN KAT ZOO NEGARA..

Mase aku tulis entry nih..dah nak masuk maghrib pun...tapi disebabkan aku tetap nak mengupdated blog aku ngan citer nih..aku teruskan jugak usaha aku mengupdated....hehe...cuace senja-senja nih cantik plak...kebesaran ALLAH...tiada tandingan...dan azan pun...tenang jiwe aku biler dengar azan nih...xper...aku siapkan jugak tulis entry nih..pastuh baru pegi solat...alhamdulillah....syukur.....mase aku pegi nih hari ahad lepas...best gak la pg sane..sebab memang dah agak lame tak pegi kot...kakak aku bawak aku pegi...habis ler duit dier beli tiket...tiket dah mahal seh....dulu mase aku kecik-kecik..tiket baru RM3...skang dewase dah RM20...adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......xper lah..disebabkan untuk pembangunan ekonomi negara aku melabur lah jugak...eh silap..kakak aku...huhu........baju kat luar tak angkat lagi...huh!!!..xde aper sangat nak citer kot..gambar pun x bnyak..sebab bnyak dalam camera kakak aku...gambar yang aku upload ni pun aku transfer dari hp aku yang sangat canggih nih...Walaupun gambarnyer x banyak dan ini saje yang ader...tapi niat aku hanyer untuk bagi tahu yang gambar aku xde dalam ini cerita dan untuk menunjukkan bahawa aku hepi pg jenjalan di ZOO NEGARA...sekian....










kat atas tuh beberape keping gambar je yang ader....harap maklum....kat bawah nih...adalah satu-satunyer video yang aku amik mase kat zoo tempoh hari....satu jer tau...korang jangan tanyer kenapa...hehe

video


p/s : jalan-jalan hepi hepi........PEACE!!!

MDEC 11 CANDID.......

Entry ni plak aku nak share gambar-gambar candid, x la candid sangat pun..hehe.. bebudak kelas aku...MDEC 11....aummmmmmmmmmmm...marilah saksikan aksi-aksi mereka...huhuhuuuuuuuuuuuuu






















p/s : ini baru sikit...Lepas nih...lagi macam-macam ader.....watch out......PEACE!!!!

OMBAK RINDU


P/S : SUKE AR LAGU NIH....

SINAR CAHAYA AL-KURSI

"Dalam sebuah hadis ade menyebut, perihal seekor syaitan yang duduk di atas pintu rumah. Tugasnyer ialah untuk menanam keraguan di hati suami terhadap kesetiaan si isteri di rumah dan keraguan di hati isteri terhadap suami di luar rumah. Sebab itulah Rasulullah tidak akan masuk ke dalam rumah sehinggalah Baginda mendengar jawapan salam daripada isterinya. Di saat itulah syaitan akan lari bersama-sama dengan salam itu."




HIKMAT AYAT AL-KURIS MENGIKUT HADIS






1 ) Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah akan mewakilkan dua orang Malaikat memeliharaya hingga subuh.


2 ) Barang siapa membaca ayat Kursi di akhir setiap sembahyang fardu, dia akan berada dalam lindungan Allah hingga sembahyang yang lain.


3 ) Barang siapa membaca ayat Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah dari dia daripada masuk syurga kecuali maut dan barang siapa membaca nya ketika hendak tidur, Allah akan memelihara rumahnya, rumah jirannya, dan ahli rumah di sekitarnya.


4 ) Barang siapa membaca ayat kursi di akhir setiap sembahyang fardu, Allah akan menganugerahkan setiap hati orang yang bersyukur, setiap perbuatan orang yang benar, pahala nabi-nabi sera Allah melimpah rahmat kepadanya.


5 ) Barang siapa membaca ayat Kursi sebelum keluar rumah, maka Allah akan mengutuskan  70,000 Malaikat kepadanya, mereka memohon keampunan dan mendoakan baginya.


6 ) Barang siapa membaca ayat Kursi di akhir sembahyang, Allah akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersaman Nabi Allah, sehingga mati syahid.


7 ) Barang siapa yang membaca ayat Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan.




P/S : insafnyer aku....

15 TANDA KEMATIAN MULIA



Kematian tidak mengenal usia. Kini kematian mengejut boleh berlaku kepada sesiapa sje. Kita tanya diri kita, bagaimana kita ketika mengakhiri kehidupan kita nanti...?


Dalam entry kali nih aku nak post kan tentang 15 tanda-tanda kematian yang mulia (HUSNUL KHATIMAH)..Dan adakah ini tanda-tanda yang kite cari supaya kite dimatikan dalam keadaan yang baik....


1 )   MENGUCAP DUA KALIMAH SYAHADAH
2 )   KETIKA WAFAT DAHINYA BERKERINGAT
3 )   WAFAT PADA MALAM JUMAAT
4 )   MATI SYAHID DI MEDAN PERANG
5 )   MATI DALAM PEPERANGAN FISABILILLAH
6 )   MATI DISEBABKAN PENYAKIT KOLERA ( TAUN )
7 )   MATI KERANA TENGGELAM
8 )   MATI KERANA TERTIMPA / TANAH RUNTUH
9 )   PEREMPUAN YANG MENINGGAL KERANA MELAHIRKAN ANAK
10 ) MATI TERBAKAR
11 ) MATI KERANA PENYAKIT BUSUNG
12 ) MATI KERANA PENYAKIT TUBERCOLOSIS
13 ) MATI KERANA MEMPERTAHANKAN HARTA DARI PEROMPAK
14 ) MATI KERANA MEMBELA AGAMA DAN JIWA
15 ) MATI DALAM BERJAGA-JAGA DI JALAN ALLAH


SEGALA KENYATAAN DI ATAS ADE HADIS YANG BERKAITAN..AKU MINTAK MAAF SEBAB TAK SERATAKAN SEKALI....MAAF...SEKALI LAGI




P/S : Segala yang berlaku adalah ketentuan dari ALLAH...ini hanye sekadar peringatan untuk semue dan juge untuk diri aku...

Tuesday, December 13, 2011

NAK CANTIK TAK...?YURN KASI PETUA EK...

Entry nih palk aku nak share tentang asas untuk cantik la...simple but still nampak nice dan natural...x cayer...xper....tapi tetap bleh bace kan...kan....kan.....


MATA
Peliharalah mata dengan makanan yang berkhasiat yang kaya dengan vitamin A dan lutein serta selalulah menyegarkan mata dengan hirisan timun selepas selesai mencuci wajah.


BIBIR
Membasahkan bibir dengan air liur sewaktu bibir kering dan mengelupas akan memburukkan kelembapan bibir korang tuh.


BEDAK ASAS DAN BEDAK PADAT
Untuk memberikan tona kulit sekata dan lebih rata, pilihlah warna bedak asa yang satu tona lebih gelap dari kulit wajah agar noda-noda kat muke tuh bleh ditutup. Kemudian korang pilihlah bedak padat yang seakan warna kulit agar tona kulit korang tuh nampak sekata dan tak tompok-tompok serta nampak natural jerp.


PEMBAYANG MATA
Ini memang penting untuk pompuan...dan tersangat penting untuk aku..ia bersifat sebagai finishing untuk keseluruhan wajah. Salah pilih warna,wajah anda mampu berubah menjadi MIMPI NGERI...hahaha


POTONGAN BAJU
'empire waist' paling sesuai untuk digayakan oleh wanita yang ade masalah perut buncit atau bahagian bawah badan yang besar.


LIPSTIK
Pemakaian lipstik yang cantik adalah apabila disapu dengan menggunakan berus lipstik.




p/s : yurn sentiase ingin cantik..bagaimana anda..?

RAGU-RAGU DALAM BERFESYEN..?YURN ADE JAWAPANNYER...



entry nih aku buat khas untuk diri aku dan sesaper yg mempunyai masalah yang berkaitan..hehe...untuk menambah pengetahuan..bleh la skroll kat bawah ek...bace sekali tau....peace!!!


Kulit gelap tapi still nak pakai warna merah 
Memang betul org yg berkulit gelap nih x disarankan utk memakai rona warna sebegini kerana ia kurang sesuai dan akan menggelamkan org yg pakai tuh. Tapi bagi aku la, x salah sesekali bergaya dengan warna-warna macam nih. Still nampak cute aper.Katakan korang x bape berani nak pakai blaus warna terang, korang bleh kenakan dgn aksesori. Korang kena la pilih aksesori yg sesuai dgn pilihan pakaian korang dan itu akan membuatkan korang nampak lebih menarik. Korang mungkin pikir yang impaknyer kecik jerp, hanye sautas rantai atau sebentuk cicncin besar. Tapi korang silap, warna terang akan bangkit dan aksesori kecil begitu boleh buatkan korang nampak BESAR dgn gaya tersebut.

Tubuh berisi, tapi teringin nak pakai legging



Sape kate orang yang tubuh berisi x bleh pakai legging..?Pemilihan blaus membantu gaya anda dan kelihatan sangat selamat. Korang pilih lah warne balus yang warne nyer gelap dan ia labuh. Sebaiknye melepasi paras punggung. Kalau korang pilih nak pakai blaus yang singkat, ha.......ini akan menyerlahkan beberapa bahagian tubuh anda yang terlebih dan nampak skit buruk la.. Untuk nampak cantik dan tidak kelihatan seperti pokok berhias, pilihlah blaus dgn corak minimun. Gayakan dgn pilihan aksesori yang tidak berlebihan....Barulah nampak cantik.




Bila perlu kasut bertumit, dan bila kasut tapak rata tuh sesuai nak pakai.





Sebenarnyer bergantung kepada korang. Ikut keselesaan mane yg korang rase selesa. Mana yang korang rase sesuai dgn gaya korang, itulah pilihannya. Memakai kasut yang tidak selesa hanya akan mencederakan kaki korang jerp.. Korang juga akan berasa sakit dan sukar untuk bergerak. Pilihlah kasut yang bertumit jikan korang sukakan impak untuk kelihatan lebih tinggi. Sekiranya korang nih aktif sangat, kasut yang tapak rata tuh lebih sesuai. Jika korang bergaya dengan jeans dan t'shirt, pilihlah kasut tapak rata tuh.Sekiranya korang mengekalkan gaya tersebut dan mahu meletakkan elemen formal, kenakan blaus dan gayakan dgn kasut bertumit..selesai...Jikan korang tuh nak mengenakan skirt labuh dgn kasut bertumit, ubah gaya menjadi trendy dan lincah dgn menukar kasut bertapak rata. Asalkan ia kena dengan gaya korang, sku rase bukan masalah klau kasut tuh tinggi atau tak...




p/s : bergaya ikut kemampuan ek.....

WHAT HAPPENED TODAY..?


Today my group and i have to present about contact centre operations. We have worked hard to complete this task. We don't know why, our presentation so bad. Many information which should not be in slide, and we made it. Actually, we have no enough time and lack of preparation for today presentation. And our trainer ask my group to redo our assignment and slide show. This is the first thing that has happened in my life....OMG....i fell so tired..



...and now we have to double work hard to do more better in our assignment especially our presentation skills..


p/s : still in progress......

Monday, December 12, 2011

KURANG STRESS CARA YURN....







Hye u all..ngah stress ker...?ala...aku pun ngah stress gak..sebab nak siapkan slide untuk presentation esok...ini lah akibatnyer klau wat keje last2 minute...padan muke saper...?padan muke aku...hahahhaa...xper...aku ader care aku sendiri untuk aku kurang kan stress aku...klau u all nak ikut...i think is quite ok la...with cheaper cost...meh ler bace  ek u all...PEACE..!!!!!





Coklat cadbury ( black forest)..ini adalah coklat yang aku akan beli setiap kali aku rase mcm nak stress jerp...cube u all bayangkan..bile kiter stress..dan xde ape2 nak buat...aku akan makan coklat tuh..rase coklat tuh wat aku teruje sgt..sebab sedap weiiiii...hehhe


  Ubat sakit tekak kat atas tuh pun care aku akan buat biler aku stress...makan makanan yang berangin akan buatkan kpale otak aku akan berase dingin..hehehhe...dan angin2 akan keluar dan membawa stress itu bersame.....

 gadjet kat atas tuh yang paling penting...sebab biler aku stress aku suke tangkap gambar sendiri..pastu transfer pg laptop..edit skit2 dan seterusnyer upload kat facebook....berkesankan....hehhe

 ini x payah cakap la...sambil wat keje sambil berfacebook...sambil bergosip...meluahkan perasaan terpendam..hahahahaha....takkan rase stress nyer....
biler stress nak muncul..aku kene minum air...sebab biler minum air...dahage pun hilang..dan aku sendiri x tahu knaper aku kene minum air biler stress....huh!!!!!


p/s : maknenyer biler YURN stress...semue benda kat atas tuh kene ader...mcm skang.....

YURN NAK KETE NIH.....ade yang nak sponsor x..?

No words can describe the wonderful dream i have ... speechless, so I write this entry in my blog to show u that i try to achieve what i want...INSYAALLAH... ... and declare all that I was thrilled with the car especially AUDI




p/s : x dapat audi, myvi LAGI BEST pun dah ok...hehe

Wednesday, December 7, 2011

JENERAL ASFAR PUNYER CITER......

video

P/S : pesanan untuk MDEC 11............aummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

WAITING OUTSIDE THE LINES

COUNT ON ME

TODAY MY LIFE BEGINS

MISS INDEPENDENT

SOMEONE LIKE YOU

USAHA TANGGA KEJAYAAN

Seminggu nih aku dan budak group aku bertungkus lumus dalam menyiapkan assingement yang kitorang pikir agak susah sekali...sangat susah dan terlalu susah......stress gak la kitorang dalam menyiapkan assingement nih...tapi usaha tuh tangga kejayaan...semalam jerp,dari pagi sampai la malam...bekerja keras dalam memikir bagaimana untuk aku complete this task....huh!!!!!!!!!!!!!!....dan assingement itu telah disambung ke pagi ini....untuk ahli group aku....SYIRA DAYAH dan WAN....USAHA ITU TANGGA KEJAYAAN.....peace!!!!!







P/S : sikit lagi nak siap nih......tarik nafas dalam-dalam...........