I APPRECIATE THEM..

Thursday, November 25, 2010

Today is THURSDAY

Dah due hari aku tak update blog nih...ader satu cerita aku nak cerita hari nih...semalam exam business communication...memang best giler la jawab..sebab aper yg madam kasi..dan aper yg aku hafal keluar plak...memang best la jawab semalam...sejam jerk aku jawab semalam..heeeeee..kuar2 jerk ader budak cakap..classmate aku kantoi meniru...aduh!!!!!!!!!!!!!!!camner plak bleh kantoi...???x best plak rase...soalan dah bagi...tinggak hafal jerk...tuh pun tak bleh....susah hati betul ble pk balik....aku dengan yang lelain rase marah sebab dier bagi tahu yang soalan tuh bocor...madam kitorg yg kasi...alamak...dier nih...wat hal lg kusut la....pastuh ader budak sem 4 nih...takyah la aku tulih name dier...bleh api2 kan keadaan dengan mengatakan bahawa sem 5 dapat soalan bocor..walaweiiiiiiiiiiiiiiiii...nak kena sepak budak nih...dah la budak kelas aku tolong dier dengan bagi soalan yg kononnyer bocor tuh...agaknyer dier bengang tak dapat jawab...dier wat hal...kontreversi murahan betul...fuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pas kejadian tuh mcam2 konprisasi yg berlaku...budak yg agak cun nih...meniru lagi...budak2 lelaki kelas aku nmpak dier nak sorokkan toyol sampai nampak pusat dier...giler nyer budak...berani mati nih...tak serik2...hari nih plak punyer cerita budak2 kelas aku bg tahu plak yg seorg budak kelas aku yg agak baik..sopan..dan jarang amik tahu hal org lain..tetibe meniru dalam exam...aper nak jadi nih....aper yang kuar miss diana dah bg tahu..tapi still nak meniru...tak faham aku...kenapa jadi sedemikian rupa?????selepas tige paper nih..aku mendapati 2 paper aku bleh skor..tapi satu paper masih samar2 lagi sebab kontroversi yg terdahulu..tengah2 tgk tivi kat bawah tadi..mak aku tepon...dier bg tahu yang aku dapat satu lagi tempat praktikal..iaitu di mahkamah rendah syariah raub..keputusannyer aku memilih mahkamah syariah lipis...mak ngan tunang aku pun suh pilih lipis jerk...dekat dan senang nak pegi...hati aku nih sebenarnyer rase sayu sangat2...sebab nak tinggalkan kuantan nih....banyak kenangan kat sinih...yang baik atau yg tak baik...semue ader....untu seseorg yang aku telah nyusahan hidup dier sejak kebelakangan nih..maafkan aku...aku tak sengaja sangat2...IM SORRY

Tuesday, November 23, 2010

AKU SEDANG SEDIH!!!!



HATI AKU??

Aku dah bertunang dah pun...aku sayang sgt kat tunang aku...tapi ader mase dier tak layan aku sangat...aku jadi sedih sekali...skang macam2 dugaan dan godaan datang melanda aku...JIMY....bukan name sebenar telah hadir dalam hidup aku...seorang lelaki yang cukup sempurna...baik...hensem..putih..manje..amik berat...hati aku jadi goyah..sebab kamu JIMY...kamu ada meluahkan perasaan pada aku banyak kali...dan tiap kali itulah aku menolak dengan baik...aku teringat hanyer seorg yang bertahta dalam hati aku...KHAIRUN ANWAR...dier tak hensem mcm kamu...putih mcm kamu...tapi dier ader value yang aku sukar nak temui pada orang lain..aku cube jauhkan diri aku dari kamu...tapi kamu cari aku...tapi skang aku mulai rapat semula dengan kamu...kamu ader melamar aku sekali lagi...aku jadi bingung...mungkin aku sudah mula berubah hati...?berpaling pada cinta yang lain?selain tunang aku?aku taknak hancurkan hati dier...aku dah lame dengan dier...dah macam2 perkara aku lakukan bersamanye...susah senang bersama...sanggup bekorban ape sajer...YAALLAH...malam tadi aku keluar dengan JIMY...aku off hp supaya tunang aku tak contact aku...aku takut kantoi...biler balik umah aida..aku on je hp bnyak miskol dan message...aper aku dah buat ni?aku terpaksa tipu dier lagi...ABANG MAAFKAN B....untuk jage hati dier...kul 4pg sampai 7pg aku kol dier...bercerita..meluahkan perasaan...dier cerita pada aku yang selame ini dier tak pernah bercerita...hati aku kembali semula kepadanya...sebab perasaan sayang dan cinta yang dah lame bersemadi...aku kuatkan hati untuk setia dan sehidup semati bersamanye...tapi bagaimana JIMY?aper harus aku bagi tahu pada die?berterus terang?dan membuatkan hati dier terluka?aku tak sanggup..kerana AKU SUDAH MULAI MENYAYANGINYA....

Monday, November 22, 2010

CIK PAH



Ni nak cerita pasal sorang lagi....nakal yang amat...tapi adik...aku sayang dier nih...dari sem satu aku rapat ngan dier...nak kena kan aku...dier bawak aku jalan kaki dari Pantai Selamat sampai ke megamall...YALLAH...sakit2 kaki aku...dah lah mase tuh ponteng kelas english...alin...alin...dengan dier ni gak la aku ponteng kelas komputer...macam2 lagi la...kelakar kengkadang biler imbas balik memori yang ntah ape2 tuh...KAK YUN AKAN RINDU KO ALIN....

JAH and EMY















Ni nak tulis satu cerita pasal bebudak nih(emy and emy)...nakal but still comey kat hati aku...kengkadang rase nak bagi penampor jerk...hahahahahaa!!!!diorg la budak yg aku rase paling baik yang pernah aku kenal dalam dunie nih...walaupun macam-macam perangai diorg nih...tapi diorg ader haluan dah arah tujuan masing-masing.Banyak dugaan diorg kena hadapi...tapi still senyum and tabah...THAT'S IM VERY PROUD OF THEM...Pasnih rindu la aku ngan bebudak nih...tak sampai seminggu lagi kitirang bersama..pastuh dah nak berpisah jauh...sebab pasnih masing-masing dah balik kampung...pastuh praktikal...nak melawat memang la jauh sekali...RINDU LA KAK YUN NGAN KORG...

LAPAR SGT NIH!!!!!!!




WHY?

today is another day.as i sat by the window wondering about stupid things,i asked myself what i really want in life.many people will answer,i want to finish up my studies,get a good job and FINALLY get marry or in other terms "settle down".people answer that question that way and ended it up at the married part.does everyone rily think getting married is the way to settle things down? i have a big doubt on it.in fact,i'm starting to wonder is there such fact dat we have been guarantee to marry our TRUE LOVE instead of a jerk? how can everyone be so sure when they get married.i mean,how on land when they said the magical words 'i do' they seems to b so sure about their decision? i mean,come on.i need the answer.in my life,i've been in a serius relationship with some guys and i never ever had a 'feeling' about me getting married with anyone of them.i'm worried if i wont be able to feel that forever.its stupid when they say,i'm saying this bcoz i never been in love with that so called true love..why???????even i have my fiancee and and want to live with him....

Tanda2 lelaki yg Tidak BAIK...

  • Bila laki tu cakap,

“Awk...walaupun dah berbelas tahun bersama awk...sya tak penah ada org lain...hanya awk sorang sj...”

Then girl tu tntu jawab, “awk tak borink, ek??”

Laki tu tntu balas,

“saya tak penah borink ngn awk...awk cute...dr dulu smpai skrg..”.

Dlm msa yg sma, laki tu angkut girl tu ke hulu ke hilir cam bini dia..mmg ar dia mngaku tak borink...puas hati asalkan ada girl yg tman dier. Girl tu tak cute pown..sj puji spy dia rsa syok nk lyan....then sbnarnya waktu girl tuh tak ada...dah rmai dah girl lain yg dia usha.....

  • Then, laki tu ckp,

“Saya rasa kn, awk lebih cute kalo pkai bju nih, tak apa..tkar ar bju...lg slesa..tak pnas. (bju yg mmudahkan proses mngintai)”

Dlm hati girl tuh, “wokey....ni akn jd bju favourite akuh, ni..”.

Sbnarnya tak comel pown, girl tu pkai cam tu...sj je...sng skit boy tu nak lpaskan nafsu mata...dpt tgk sj pun ckup ar..tak dpt pegang pun tak apa..imagine jew sndiri..

  • Bila boy tu sembang...dia cuit bahu girl tu..

dgn slamba, “kita kan kwn....”.

Pd hal....dlm hati... “wah....lmbut giler bahu minah ni...kalo ak dapat pluk nih...gerenti esok dpt baby....”.

Come on la girl...prmpuan jnis apakah anda andai sng2 dpt dipegang sana sini???

  • Bila cintanya ditolak, laki tuh ckp..”its ok... I always waiting for you. Hope still dpt jd bestfrend awk..”

Dlm persahabtan tuh, dia slalu jln2 ngn girl tu mrata-rata tak knal siang mlm...Biasa la...member, kan.....????

Pd hal, kalau btul dia cintakan girl tuh, dia akn cuba jg maruah girl tuh.

  • ok....this boy mmg baik ar..dimata pmpuan... Ayat dia ckup harmoni...

“wak...jom jalan2...borink giler. Dah beku otak nih, study...”.

Girl tu ckp... ”ok...tapi saya bwak kwn bley tak?takut nnti org pikir apa plak.”

Dgn pnuh gntleman... ”apa slhnya...sgan la plak, kalo kita berdua je..”

girl tu mmg terharu n dlm hati, "so sweet....really understanding..".

Kat sini mmg slalunya girl terpedaya n cair hbis ar...pd hal sbnrnya dlm hati laki...

sj jew...tnjuk baik....nampak ar cam hormat dia...bdak uia la ktakan...hah,hah,hah...”

Mmg nampak SEPERTI rekaan n agakkan smata2... Girl akn ckp,

“tak smua laki cam tu, kowt...”.

Dan kalu tny llaki, llaki tntu tak akn mngaku. Tapi ingt2lah pesanan Rasulullah.. Apakah ciri plg jelas tuk knali lelaki yg baik... Siapa lbih bnr, Rasulullah ke..bf anda???

Wahai saudari...sbnarnya anda jarang sdar...mudah sgt nk knali n bezakan antara llaki yg baik dgn yg jht...mmg anda tak bleh bca air muka kami...jd Rasulullah ajar anda..Anda sj yg tak prasan...

Rasulullah pernah berpesan,

“wahai lelaki, tundukkanlah pandangn mu...jagalah mata mu”.

Lelaki yg baik akn sntiasa menjaga pndangn matanya..

Cirinya sgt mudah dilihat, tapi sangat sukar ditemui...

Girls...cuba fikir balik...apa hadiah istimewa yg mampu anda brikan kpd suami anda nanti.. hadiah yg mampu bezakan antara dia dr lelaki2 lain, andai tubuh anda dah pernah disentuh oleh rmai lelaki...

Lelaki mana pun...akn terasa andai dia tahu,

ok...dlu bini aku ni pnah kluar dgn this guy...this guy tahu apa favourite dia...slalu shopping n jln2 dia suka jln dgn this guy kt skian2 tmpat..suka mkn apa..dia ketawa cam mana.....

“Lelaki...pikir2 ar skit bro...kalau kamu nak bwak anak dara org n wat dia cam bini kamu, kahwin ngn dia...ko angkut dia kesana kemari... esok dia tu jadik bini aku...walaupun aku tak jangka n ikutkan tak nak pown, tapi dah itu takdir aku! aku tak nak hampas beb. Sape nk bekas ko??walaupun ko tak pnah sntuh dia!”...

Ok....alright..alright.....smua llaki akn ckp cam tu..for sure..kalo kita dah tahu n nmpak sorg mamat nih ber'romantic' dgn girl yg akn jd istri kita... Mmandangkan kita tak tahu siapa yg akn jd isteri kita, so...jgn buat mcm tu kt ank org...fikir2 ar sndiri... Kita ni Islam....Nak ke...kna cam tuh? B4 kahwin...ada jantan mna2 ntah bwa isteri kita ngn pnuh drama mcm bju dia??

Wahai gadis....ingatlah..sesi perkenalan sblum perkahwinan hanyalah sewaktu dalam pertunangn..

Dlm Islam, tak penah wujud istilah “cop”, “couple”, “dating”, dsb..yg wujud hanyalah pertunangn n pernikahan...

Jgn skali2 anggap,

“k...aku mmg jahat, so ssuai ar ngn mamat nih. Keluar sma2 pown tak pe ah..dah dua2 jht...lg pown nanti ak nk kawin ngn dia jg..”.

Ssungguhnya jodoh pertmuan i2 di tangn Allah...

Once andai anda dpt suami yg baik....menyesal pun tak guna...yg pasti...anda cuma akn rsa kesal dan bersalah seumur hdup....Pasti tak ada seorg pn manusia rela hdup dgn rasa ksal..

Stiap insan itu pernah mlakukan kesalahan...andai telah terlanjur...bersamalh kita bertaubat kpdNya.. Allah sntiasa bri pluang tuk kita brubah slagi Dia izinkan jantung kita berdenyut.. Kita tak tahu bila ia akn berhenti...Disaat denyutan itu berhenti..maka tamatlah masa yg Dia bg tuk kita...

Girls.....jdlah mutiara asli...sgt sukar ditemui..apatah lagi ditatapi....Wallahua'lam..


Maher Zain - Always be There!

Maher zain- Alhamdulilah

Maher Zain - Baraka_Allahu_Lakuma with Lyrics



Maher Zain - Insha Allah | Insya Allah | ماهر زين - إن شاء الله


Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
http://liriksemualagu.blogspot.com/2010/11/lirik-lagu-inshaallah-maher-zain-lyrics.htmlHaunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insyaallah x3
Insya Allah we’ll find the way

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna


Just gonna stand there
And watch me burn
But that’s alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that’s alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

I can’t tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there’s a steel knife
In my windpipe
I can’t breathe
But I still fight
While I can fight
As long as the wrong feels right
It’s like I’m in flight
High of a love
Drunk from the hate
It’s like I’m huffing paint
And I love it the more that I suffer
I sufficate
And right before im about to drown
She resuscitates me
She f—–g hates me
And I love it
Wait
Where you going
I’m leaving you
No you ain’t
Come back
We’re running right back
Here we go again
It’s so insane
Cause when it’s going good
It’s going great
I’m Superman
With the wind in his bag
She’s Lois Lane
But when it’s bad
It’s awful
I feel so ashamed
I snap
Who’s that dude
I don’t even know his name
I laid hands on her
I’ll never stoop so low again
I guess I don’t know my own strength

Just gonna stand there
And watch me burn
But that’s alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that’s alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

You ever love somebody so much
You can barely breathe
When you’re with them
You meet
And neither one of you
Even know what hit ‘em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah them chills
Used to get ‘em
Now you’re getting f—–g sick
Of looking at ‘em
You swore you’ve never hit ‘em
Never do nothing to hurt ‘em
Now you’re in each other’s face
Spewing venom
And these words
When you spit ‘em
You push
Pull each other’s hair
Scratch, claw, bit ‘em
Throw ‘em down
Pin ‘em
So lost in the moments
When you’re in ‘em
It’s the rage that took over
It controls you both
So they say it’s best
To go your separate ways
Guess that they don’t know ya
Cause today
That was yesterday
Yesterday is over
It’s a different day
Sound like broken records
Playin’ over
But you promised her
Next time you’ll show restraint
You don’t get another chance
Life is no Nintendo game
But you lied again
Now you get to watch her leave
Out the window
Guess that’s why they call it window pane

Just gonna stand there
And watch me burn
But that’s alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that’s alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

Now I know we said things
Did things
That we didn’t mean
And we fall back
Into the same patterns
Same routine
But your temper’s just as bad
As mine is
You’re the same as me
But when it comes to love
You’re just as blinded
Baby please come back
It wasn’t you
Baby it was me
Maybe our relationship
Isn’t as crazy as it seems
Maybe that’s what happens
When a tornado meets a volcano
All I know is
I love you too much
To walk away though
Come inside
Pick up your bags off the sidewalk
Don’t you hear sincerity
In my voice when I talk
Told you this is my fault
Look me in the eyeball
Next time I’m pissed
I’ll aim my fist
At the dry wall
Next time
There will be no next time
I apologize
Even though I know it’s lies
I’m tired of the games
I just want her back
I know I’m a liar
If she ever tries to f—–g leave again
I’ma tie her to the bed
And set the house on fire

Just gonna stand there
And watch me burn
But that’s alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that’s alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

Faizal Tahir - Hanyut


Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu



Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat m
encinta..............

Sunday, November 21, 2010

PERASAAN AKU!!!!

kiter jadi jahat semue bersebab....aku tak kesah klau ader yg cita-citanyer nak jadi jahat....heheheheeee....tapi jadilah jahat yg berhemah..dan tidak menyusahkan makhluk yg lain....ahaksssssssssssssss!!!!!!!aku pun pernah jadi jahat...tapi taklah jahat sangat...tapi masih dalam kategori nakal suci....sebab au nakal pun tak ganggu org lain dan nakal aku pun untuk org lain...macam tuh la lebih kurang....seminggu jerk lagi aku kat kuantan nih....pas tuh dah balik kampung...dah nak praktikal...dah nak kawen....(perkara tuh yg aku paling tak sabar)....alamak...aku mesti rindu kawan-kawan kat sini...actually adik-adik...heeeeeeee...lenguh plak kaki nih....time kaseh kat jah sebab kasi kak yun pinjam laptop untuk tulis blog nih...tanpa laptop nih...kak yun ta dapat tulis blog...time kaseh yerk jah...perut aku dah bunyi2 la....lapar...nak turun jap lg...agak2 ader kedai bukak tak?takkan nak makan roti lagi....sabar jer lah...hp plak rosak...macam2...ngan kunyah gula2 getah...ble lapar...sedap plak...rindu sangat ngan tunang tersayang...tapi tuh la..ble takder sunyi..rindu..ble ader asyik nak gaduh..ntah ape2....rabu nih exam business comunication plak...tak hafal bnyak lg pun....takut...berdebar2 gak....fuh!!!!!!!!!!nak turun tengok tivi la...citer aper?semue tuh jadi persoalan...lepas satu2...ntah ape2 lagi....pasnih duk kampung jarang la dapat on9 facebook...bukak you tube...update blog...sebab sibuk uruskan rumah tangge yang tak baper tinggi...hehehehee...buat kueh tolong mak...dapat upah..boleh beli top up...pastuh simpan skit2 wat tambang bas nak pg praktikal...makan bawak bekal..dah jimat...simpan duit nak kawe plak...pening dah nih!!!!!!
kepada yang nak kawen tuh...simpan duit bnyak...(ini nasihat untuk aku)...
SEMOGA PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI....peace!!!!!!!

JANGAN JAHAT SANGAT....


Takper la kepade manusia yang di luar saner yang terlalu mementingkan diri sendiri dan buat-buat tak bersalah.....PEACE!!!!!!t

1st Day Exam.....ETR

sbelum bermulanya exam....aku dah rase takut sangat2....berdebar-debar...macam nak kawen...taut punyer pasal nak final...tapi kuatkan gak semangat nih...semangat yang membara...biler tibe hari peperiksaan...perasaan berdebar tuh semakin kuat melanda....takut wei........dah kul 9pg...masuk jerk dewan....duduk depan giler....ble bukak jerk kertas soalan,aku rase mcm nak kuar dewan jerk....aku senyum sampai ke telinga....soalan yang aku tak jangke keluar....mcm maner nih...blur...blur....miss k bg benda lain suh hafal...aku pun hafal lah...sampai urat2 kepale nih hampir black out...sah budak2 kelas aku yang lain pening nak jawab...soalan susah giler...susah nak mampus.....tak cayer aku....2 jam aku jawab...aku pun kuar....aku dapat jawab ngan jaye nyer....tak tinggal kosong pun...tapi ikut idea dan kreatif nyer aku la...heheheheee....keluar jerk dewan...kawan2 yg lain pun kuar...semue merungut...soalan susah...tak same mcm yg miss bg...adoyaiiiiiiiiiiiiii....naper terjadinyer perkara sebegitu....giler aper...soalan maut tuh....tup...tup dapat tahu plak..ader budak kelas meniru...tak sangke aku...cun...cun meniru....dapat tahu plak dier dah tahu soalan yg kuar sebab dier ader geng yg bg tahu....alamak....siauuuuuuuuuuuuuuuu.....ramai yg tak tahu soalan yg kuar...sebab ader mahluk Tuhan tuh tak kongsi informasi ngan aku dan yg lelain...saper yang nak dipersalahan...knaper sifat pentingkan diri sendiri tuh berlaku?budak2 lelaki ader yg tahu...rase mcm tak adil dan saksama jerk...takper lah dah nasib aku dan yang lelain.....SABAR....KITER USAHA UNTUK PAPER LAIN....

Thursday, November 18, 2010

DALAM SEDIH ADER BAHAGIA....

sabtu nih aku ngan kengkawan aku dah start final...tapi masalhnyer skang,semue kedai makan kat hostel aku nih bleh tutup 15 hari sebab kena rush ngan MPK...walawei..............giler aper...hbs aku nak mkn aper nih?kurus lah aku camnih...(dalam hati sebenarnyer suker teramat...sebab aku dah makin tembam)...heeeee...tadi pas isyak aku ngan emy gi turun cari kedai yg bukak...hanyer satu jerk kedai..iaitu kedai runcit panglima...nasib baik la pakcik kedai tuh bukak...tadi jerk aku dah borong roti kat kedai dier bnyak giler...nak wat stock makanan la katakan....huh!!!!!!!!!...dugaan untuk final nih namenyer...SABAR YURN.....SABAR....tapi ape pun hari nih hari yang aku rase cam nak peluk dan cium semue orang...opssssssssssssss!!!!!bukan semue yer....sebabnyer...aku dah diterima praktikal kat MAHKAMAH RENDAH SYARIAH KULA LIPIS....lega rase hati nih tau...benda yang aku paling risau..akhirnyer aku dapat....THANKS GOD.....

Monday, November 15, 2010

FINAL EXAM....


AKU BERDEBAR-DEBAR NAK EXAM NIH...HUH!!!!!
TAPI MASIH BUKAK FACEBOOK....BUKAK BLOG...peace!!!

PERJUANGAN SEMESTER 5

sabtu bersamaan 20hb November 2010...aku dah final exam..
perasaan takut tetiba melanda diri nih...
study...terus study...(tapi update blog mcm perlu)
bukak facebook pun mcm satu kewajiban...arghhhhhhhhhhhhhhh
teruk betul ko nih YURN...tak insaf-insaf....syaitan bnyak sangat menghasut nih...
kawen-kawen....aduh!!!!!!!!!!!!!!!
eja pun dah salah nih....nih la akibatnyer time study gatal nak kawen....
kawan-kawan semua....bantulah diri sendiri yerk...kak yun tak sempat nak bantu dah nih...
macam sibuk jerk...hehehheee
Raye haji nih aku tak balik tau....(korg baca dlm nada sedih)
sob...sob...sob....aku raye ngan buku jerk.....
stock makanan dah bnyak aku beli nih...
nak kurus..tapi melantak tak ingat....camner la tak chubby..(tak gemuk beb)
hostel pun dah semakin sunyi jew...
hahahhaa....bagus...tak bising aku nak study......

FINAL I'M COME............................................peace!!!!

SESUATU YG SEDERHANA,BERSIFAT SEMENTARA

Perasaan sedih dan gundah terkadang menimpa orang yang ditinggalkan orang yang dicintainya.Mungkin orang yang disayangi dan dicintai mereka meninggal dunia,hingga menyebabkan mereka terasa kehilangan yang amat sangat.Hidup mereka kekosongan dan tiada beerti apabila orang mereka ssayangi dan cintai pergi buat selama-lamanya.Mereka terfikir bagaimana caranya untuk menyambung hidup tanpa orang yang dicintai dan apakah perasaan sedih akan membunuh?
Kita sering terdengar cerita-cerita yang mengisahkan bahawa manusia boleh mati disebabkan badai kesedihan yang melanda diri.Akan tetapi sesiapa pun yang merasakan kesedihan yang dahsyat akan merasakan dirinya terseksa walaupun pada hakikatnya dia tidak terbunuh.Jasad mungkin tidak terbunuh,tetapi keceriaan hidup itulah yang sebenarnya dibunuh oleh perasan sedih.Dengan demikian,sedikit di kalangan kita yang mahu berbicara tentang kesedihan pada zaman sekarang.
Kita biasanya membahaskan perkara berkait kesedihan berdasarkan bahawa ia merupakan sebahagian daripada gangguan jiwa.Pada zaman sekarang munculah pelbagai istilah baru bagi ungkapan rasa sedih.Antaranya,adalah kesedihan berganda atau kesedihan yang menyakitkan.Kesedihan terakhir inilah yang di rasakan oleh kebanyakan orang.
Mungkin saja hal tersebut disebabkan oleh kehilangan orang yang sangat dicintai,lalu menangisi pemergiannya berhari-hari bahkan berminggu-minggu.Banyak juga antara mereka yang kelihatan seolah-olah menghidap sait jiwa yang pada hakikatnya ia tidak perlu ubat penenang.Dan tidak sedikit juga daripada mereka yang sampai terganggu kesihatannya.

SUPAYA GELISAH BERNILAI IBADAH
DR.IBRAHIM FIQHY

Sunday, November 14, 2010

CERITA SEDIH...

Tanpa sedar, menitik air mata baca surat ni..aku copy and paste from satu website..baca, laa..

Surat ini berjaya 'menyentuh' banyak hati...selain mampu mengingatkan jasa ibu kita di Malaysia , ia mampu menaikkan semangat kita utk terus berusaha dalam lapangan masing2,dgn izin Allah s.w.t. InsyaAllah..

Juga sesuai dihadiahkan kpd anak2(bg yg sudah memiliki cahaya mata) supaya anak2 kita sentiasa lembut hatinya kesan daripada mmbaca surat ini ,insyaAllah. .
Terima kasih saudara umarzahrawi kerana menghantar surat ini kepada iLuvislam.com
. Surat ini saya bacakan ketika majlis penutup Islamic Awareness Week di Kolej Yayasan UEM suatu masa dulu. Ramai yang menitiskan air mata ketika itu.

Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal...

Mak.....
Terlalu bosan rasaa duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak.......
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni......

mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu......
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih......
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu.....

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak......
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam .......
kengkadang siaran indonesia ..
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...

Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..

paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi......
ada kat dalam gulung tikar.....

masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm...bahagiaa nya saat ituu..

Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..

Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital
dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..
cukup ker duitt..
kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran... ....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut...
kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....
kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....

Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ..
ampon kan kiter.....
Mak.....
Jam 4.30 pagi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital.....
nurse tengah balut mak dengan kain putih.......
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. .....
terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....

Mak......
Kiter masih ingat lagi....
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan ....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak.....?

Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni...
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
kiter rindu kat mak....!
Takpa la....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...
menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak.....

Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...
anak mak yang seorang tu demam....

Mak tauu...
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas maghrib....
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat dibendung...

Mak tauu...
kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak.....
nak cakap dengan mak.....
anak mak yang ni dah tak betul kan ..?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong....
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma....
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih....
pastu kawan kiter bgtau...
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...k
Kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk univesiti....
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang... s
ampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

JAMUAN PERPISAHAN SEM 5..DMI




BILA CINTA...tak lagi bermakna...

video

BILA CINTA...tak lagi bermakna...

video

SEDIH

Aku bertemu denganmu dalam perjalanan hidup aku.Kita menyulam kasih dan cinta bersama.Setiap hari kita melewati bersama.Kita bermimpi untuk kehidupan yang lebih baik dan kemudian semuanya harus berakhir dengan tragedi.Aku bukakan bagimu pintu-pintu mimpi yang aku miliki.Aku tinggal bersamamu dalam istana yang indah.
Kemudian istana itu hancur lebur.Aku simpan usia ku didalam hatimu.Aku penuhi fikiranmu dengan hari-hari ku.Aku berikan kebahagiaan di depan mata mu.Kemudian,semuanya hilang begitu sahaja tanpa ada sedikit pun usaha yang dapat menahan.
AKU MABUK DENGAN CINTAMU..KEELOKAN SUARAMU..KENIKMATAN AROMAMU,tapi ketika membuka mata..aku tidak dapat melihatmu.
Engau Kamu cuba menahan untuk tidak berpisah,tapi tidak boleh.Jika kamu diam,suaramu terngiang-ngiang di telinga.Jika kamu pergi bayanganmu masih tersisa di pandangan mata,tapi bayanganmu masih tetap terlihat.Aku berusaha menyendiri,tapi masih dapat melihatmu.Aku berdiri di cermin,engkaumasih tetap di depan aku.Ketika aku kembali ke alam realiti...aku tidak melihatmu...