I APPRECIATE THEM..

Thursday, October 28, 2010

LAWAN KENTUT....

CERITA HATI....







STRESS....

Minggu depan nak present ETR...prepare dah 60%...masalahnyer skang akaun tak balance lagi...naper ek?Hari nih jer dah wat benda yg same 5 kali...penat lorh....kpale pun sakit...makan tak lalu...kirim kat budak bilik belik char kue teow..tak hbs pun...tak sedap tekak...risau sangat nih present etr minggu depan...takut la...Esok present business communication...semua dah siap...aku ready atau tidak jer lah...SERABUT hari nih...semua tak kena...tension dah mule datang nih...stress pun dah semakin hampIr...ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHuh HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH...TENSION....TOLONG
.................sakit kepale.........................huhuhuhu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pastuh tadi kan aku cuber mintak tolong budak kelas aku...dier tak bagi...aku bukan nak tiru akaun dier...aku nak tahu pasal BALANCE SHEET jerk...sebab dari pagi lagi aku buat tak balance2....tak tahu maner silapnyer...konpius betul...KALAU KEDEKUT ILMU PUN BIAR BERTEMPAT....maybe dier risau markah present aku lagi tinggi dari dier....ala..........aper lah sangat tolong ajar...aku dah luper sangat....yang lain semua ok...tapi tuh la...kena usaha sendiri gak la mcm nih....susah nak harap org lain...SUSAH DAHULU,SENANG KEMUDIAN...mase aku tulih blog nih...aku tak mandi lagi...baru pas wat akaun...YA ALLAH...dugaan betul...naper la tak balance2 lagi...nak kate susah,tak la sangat...ini yg wat aku susah hati...badan penat...macam2 nak pikir...PEACE!!!!!

Wednesday, October 27, 2010

MINTAK MAAF....

Aku mintak maaf pada sesiapa yang masuk kat blog aku,lambat loading and lambat nk bukak....tak tahu knaper...huh!!!!konpius nih..ampun yerk!!!!

MUAHsssssssssss..(suzanne)

CLEOPATRA

I LOVE THE WAY YOU LIE


Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie

[Verse 1 - Eminem]
I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife in my windpipe
I can't breathe but I still fight all I can fight
As long as the wrong feels right it's like I'm in flight

High off of love, drunk from my hate
It's like I'm huffin' paint and I love her
The more I suffer, I suffocate
Right before I'm about to drown, she resuscitates
Me, she fuckin' hates me and I love it, Wait!
Where you going? I'm leaving you.
No you ain't. Come back. We're running right back

Here we go again, it's so insane
'Cause when it's going good, it's going great
I'm Superman with the wind in his back
She's Lois Lane, but when it's bad, it's awful
I feel so ashamed, I snapped, "Who's that dude?"
I don't even know his name
I laid hands on her, I'll never stoop so low again
I guess I don't know my own strength

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

[Verse 2 - Eminem]
You ever love somebody so much,
you could barely breathe when you with 'em?
You meet, and neither one of you even know what hit 'em
Got that warm fuzzy feeling, yeah, them chills, used to get 'em
Now you gettin' fuckin' sick of lookin' at 'em
You swore you'd never hit 'em, never do nothing to hurt 'em
Now you're in each other's face spewing venom in your words when you spit 'em
You push, pull each other's hair, scratch, claw, bit 'em
Throw 'em down, pin 'em, so lost in the moments when you're with 'em

It's the fate that took over, it controls you both
So they say, you're best to go your separate ways
Guess that they don't know you 'cause today,
That was yesterday, yesterday is over, it's a different day
Sound like broken records playing over
But you promised her, next time you'd show restraint
You don't get another chance
Life is no Nintendo game, but you lied again
Now you get to watch her leave out the window
Guess that's why they call it "window pane"

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

[Verse 3 - Eminem]
Now I know we said things, did things that we didn't mean
And we fall back into the same patterns, same routine
But your temper's just as bad as mine is
You're the same as me
When it comes to love you're just as blinded

Baby, please come back, it wasn't you, Baby, it was me.
Maybe our relationship isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano
All I know is I love you too much to walk away though
Come inside, pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity in my voice when I talk?
Told you this is my fault, look me in the eyeball
Next time I'm pissed, I'll aim my fist at the drywall
Next time? There won't be no next time
I apologize, even though I know it's lies
I'm tired of the games, I just want her back. I know I'm a liar
If she ever tries to fuckin' leave again,
I'ma tie her to the bed and set this house on fire
I'm just gonna

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

HAND DRYER JADI AIR -COND?

Pagi nih,,aku gi kelas macam biase lah...masih nampak comey...hehhehhe..(perasan skit)...sampai kolej terus gi cafe,sebab nak sangat makan roti telur yg tak sempat makan pagi semalam...(sampai hajat)..huh!!!!...dah makan,perut nih rase nak membuang...aduh!!!time2 nih la nak sakit....pg la toilet ngan si jah nih...boleh plak si jah ni rebut tandas ngan aku...NAK KENA JAH NIH....dah selesai buang hajat,aku keluar lah....nampak si ecah ngan dila..(roomate aku gak)...nak masuk toilet...aku basuh tangan,pakai perfumed(bukan one drop)..pg la kat hand dryer machine tuh...yang nak di jadi cerite nyer,si ecah nih bleh tanyer kat aku.."eh!kak yun,mesin tuh untuk kering kan tangan er?"aku pun jawab la..."haah,naper?ecah ingat mesin nih untuk aper?"....hahahahhahahahhhahhhaahhahhhhahahha...(gelak dulu)..."ala kak yun ecah ingat mesin kering tangan tuh air-cond,sebab biler ecah duk bawah tuh,benda tuh berbunyik"...aduh!!!!!!!!!!!..ecah...ecah....

NOTE:untuk ecah...air-cond sejuk...heheheheeeeee

Tuesday, October 26, 2010

first time in IKIP..dedicated to all Frens in DMI 5

We used to keep each other awake in those boring classes. the silly notes we wrote, stupid jokes we cracked. that's what kept us going. my life is not going to fall apart just because you are in different place. but it won't be the same anymore.it wont.Anyway why did i have to be in the same class with you in every subject at the first place? then i wouldn't have gotten used to you being around so much. i should have prepared for something above ordinary like this.Later i will be just short of getting down on my knees asking people to be my friend. no one will actually cares. we have spent last few semester ignoring most of the people. i think some of them will even enjoy it. it was silly of us to rely on 1 person so much. it's all coming back to us now........

MIMPI.....hehehehe(gelak paling jahat sekali)

Khamis pagi tuh aku bangun pagi...kul 6pg...aku pg mandi..pastuh cam ngantuk lg...tetibe aku teringat...kelas PROSIDUR JENAYAH ader ke tidak...???hmmmmmmmmm...aku pg la katil si Jah nih...aku cakap la kat dier..."jah,jah...yun mimpi ko jadi lecturer kak yun untuk prosidur jenayah,ko cakap kelas PJ tuh takder untuk sepanjang sem nih...maknernyer hari nih kiter takder kelas"...ye..ye....tapi si jah nih kena pg kolej sebab nak jumper Pn.S...Pastuh si jah nih lepak la dalam library..tetibe dier ternampak budak-budak lelaki nih dtg kolej...si jah nih kol la si yop.."Yop kau watper dtg kolej?" dan si yop pun jawab la,"wei,ko tak masuk kelas ker?"..Si jah nih pun konpius la...dier terus pg kelas PJ kat R5..rupenyer semua org dah ader dalam kelas tuh...si jah nih rase terkeliru...aku cakap ngan jah nih kelas takde...tapi sebenarnyer aku mimpi jerk...si jah nih bleh percayer plak...HAHAHAHAHAHAA....persoalannya...siaper yg salah?aku atau jah?hehhehheeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....peace!!!!!!!

NOTE:untuk jah..ko jangan marah ek....

LECTURER MARAH...!!!!!!takut....

Hari nih ader kelas ETR(Enterpreneurship)..pukul 9.00pg..tapi aku ngan kengkawan masuk 9.15pg..ingatkan yg lain dah masuk...rupe2 nyer tidak...aku nampak Ms.K kat blakang....walawei...ms dah masuk...aku lega lah sebab pg nih group aku tak present,sebab group aku present minggu depan...ms.K dah mengamuk...adoyai.....nak jawab per nih....kawan2 aku dah panic...giler la....aku pun terpanic skali...WHAT SHOULD I DO??????kesian kat budak kelas aku yg terpakse present walaupun tak prepare...IT'S GONNA BE MADE,EVEN NOT PREPARE....ahksssssssssssssssss.....sakit gak telinGe biler ms.K membebel...hehehehe...SORY MS.K..pastuh ms.K dah taknak tunggu group lain dah...ms.K pun blah la dari R5 tuh...TRAGIS...

HARI NIH PUNYER STORY..

Tadi pagi aku pegi kolej..naik bas pagi macam biase..dan hari nih juge aku rase macam lawa skit dari biase...hehheheehe....u know why?sebab aku mimpi malam tadi aku jadi ratu cantik...HAHAHAHAHAHAHA...werk....geli aku....pagi td gak aku pg basuh baju kat machine RM2 pada pukul 7pg...sangat awal....(dalam erti kate lain...tak sangke,aku rajin)..sambung cerita,dah lawa2 nih...g la naik bas pak wan...sampai kolej aku g la cafe...mule2 taknak makan,tetibe si EMY beli roti canai campur telur...jadilah roti telur...sedap...terliur....huhu...g la beli gak...sebelum pg beli tanyer JAH harge bape...JAH cakap RM1.50...cukup2 nak beli,sebab aku ader RM3 jerk...fuh!!!!!lepas makan roti telur...tapi ntah ape gilernyer,aku gi mintak roti canai,aku letak la kuah..tapi yg peliknyer naper tak same mcm EMY?....konpius nih!!!!!Rupe-rupenyer aku tak cakap pun ngan pakcin tuh yg aku nak roti telur....mmg la tak dapat same mcm EMY...aper sengal nyer la kan....AKU KE PAKCIK TUH YG SENGAL???

Monday, October 25, 2010

FINAL..OH....FINAL

Tak lame lagi dah nak exam...FINAL EXAM...aku study pun ntah ape2...ni dah sem akhir sebelum praktikal...macam taknak exam jer nih...teruk betul perangai...

YAALLAH...KAU BUKA KANLAH PINTU HATI KU INI...nak study....wawawawwawawa.....

FINAL EXAM

20 NOVEMBER 2011

9.00am – 11.30am

ENTREPRENUERSHIP

24 NOVEMBER 2011

9.00am – 12.00pm

BUSINESS COMMUNICATION

25 NOVEMBER 2011

9.00am – 12.00pm

ORGANIZATIONAL BEHAVIOR

27 NOVEMBER 2011

9.00am – 12.00pm

PROSIDUR JENAYAH

ABORTION(aku punyer presentation untuk BC)


KAEDAH-KAEDAH YANG DIGUNAKAN UNTUK PENGGUGURAN

1. Suction (penyedutan)

Leher rahim diperbesarkan spt D & C, kemudian 1 penyedut (straw) dimasukkan ke dalam rahim yg dihubungkn dgn alat penyedut yg kuat sehingga bayi dlm rahim tercarik2 mnjd kepingan2 kecil dan masuk kedlm botol.

2. Salt poisoning (peracunan dgn garam)

Dilakukan pd janin yg berusia lebih dr 16 minggu (4 bln) dan byk cairan telah trkumpul disekeliling janin dlm kantung anak. Sebatang jarum dimasukkn melalui perut ibu ke kantung bayi lalu sejumlah cairan disedut keluar dan larutan garam yg pekat disuntik ke dalamnya. Bayi akan meronta2 dan menendang2 seolah2 sibakar hidup2. bayi akan mati dlm tempoh 1 jam. Dlm 24 jam kemudian, si ibu akan mengalami sakit bersalin dan bersalin seperti biasa tetapi bayi tersebut telah meninggal.

Ada juga sesetengah bayi dilahirkan masih hidup dan bayi ini akan dibiarkan mati kerana tidak cukup kematangan organ paru-paru.

3. Histerotomi atau bedah

Dilakukan pd 5 bln terakhir kehamilan. Ibu dibedah lalu bayi dikeluarkan dan bayi dibiarkan mati kerana tidak cukup matang.

4. Prostaglandin ( pengguguran kimia)

Bahan kimia yg digunakan boleh mengakibatkan rahim ibu mengecut sehingga janin mati dan trdorong keluar. Penggunaan bahan ini akan memberi kesan sampingan dimana si ibu meninggal akibat serangan jantung sewaktu cairan ini disuntik.

5. Pil pengguguran

Pengguguran memerlukan masa 3 hari. Bermula dgn rasa kejang2 dan pendarahan yg berterusan selama 16 hari dan tidak sah digunakn di Malaysia.


NOTE:Ape yang aku kongsi nih bukan untuk menggalakkan pengguguran nih,tapi untuk tatapan u all semua..baca dan kaji semula sama ada pengguguran ini baik untuk hidup,dan masa depan..biler dah pandai projek pandai la kirenyer bertanggungjawab atas perbuatan tuh..


HASIL-HASILNYA...(kesian seh anak-anak yang tak bersalah nih)


MAHER ZAIN

Skang nih aku minat sangat ngan maher zain nih...lagu dier sedap2 la..untuk tatapan kawan-kawan aku dan juge aku...aku type lirik maher zain nih..(lirik jer lah)...nih antara lagu kesukaan aku...FOR THE REST OF MY LIFE...pweitttttttttttt..!!!heheheheeeeee....I LIKE...

For The Rest Of my Life-Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..

Lagu ni best sgt..hu2~


maher zain 'awaken'

We were given so many prizes
We changed the desert into oasis
We built buildings of different lengths and sizes
And we felt so very satisfied
We bought and bought
We couldn't stop buying
We gave charity to the poor 'cause
We couldn't stand their crying
We thought we paid our dues
But in fact
To ourselves we're just lying

Oh...I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We were told what to buy and we'd bought
We went to London, Paris and
We made show we were seen in the most exclusive shops
Yes we felt so very satisfied

We felt our money gave us infinite power
We forgot to teach our children about history and honor
We didn't have any time to lose
When we were.. (were)
So busy feeling so satisfied

I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We became the visuals without a soul
despite the heat
Our homes felt so empty and cold
To fill the emptiness
We bought and bought
Maybe all the fancy cars
And blink will make us feel satisfied

My dear brother and sister
It's time to change inside
Open your eyes
Don't throw away what's right aside
Before the day comes
When there's nowhere to run and hide
Now ask yourself 'cause Allah's watching you

Is He satisfied?
Is Allah satisfied?
Is Allah satisfied?
Is Allah satisfied?

Oh..I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

I AM SORRY...

Aku tak sengaje tak pegi gathering ngan awan-kawan aku semalam..Demi Tuhan..aku betul-betul tak sengaje..aku taknak kawan-kawan aku salah faham ngan aku.Sebab aku ngan syaf dah rancang semue nih 2 minggu lepas lagi..Aku yang paling excited..and the last..AKU YANG TAK DATANG...Awork cakap,syaf yang paling terkilan ngan aku..and i know that..I know u dissapointed syaf...im very sory...aku taknak pasal benda nih..aku hilang kawan2 baik aku...susah senang ngan aku...NOOOOOOOOOOOOOOOO......i dont want it happen...huh!!!..aku tengok gmabar-gambar diorg mase kat karaoke..kat boling..sedih seh..(dont cry yun....)...ini kah yang dikatakan takder rezeki?Benda-benda macam nih betul2 mengganggu emosi aku...stress?oh...no.....no....no.....

DMI SEM 5..OS project




LEARN THROUGH WORK...

last Saturday, I was with my classmates were running a project to the subject .. collaboration with the organizing skills and the results of our efforts, the project was SUCCESSFUL.many challenges that we have exhausted .Best giler pegi sane.It's challenge for me and my friends.Treat boy behavior,naughty little boy, but for the future and our sincere intention that, we finish the project with cool.TAK SANGKE AKU .... When I see kids there ,suddenly my feeling change and i feel very sad..the children there is less manageable,less love..and i think..I AM VERY LUCKY..aku rase kawan-kawan aku mempunyai perasaan yang sama..i hope so..for this story,im sory bcoz i cant put any pictures here..what can i say,the children very happy..they just need attention and affection..for DMI SEM 5,WE HAVE BEEN DOING AN EXCELLENT JOB...WELL DONE


SITI AISYAH DAUD

masa aku tulis blog ni,dah pukul 3 pagi..sunyi sangat sebab semua dah tidur..Aku nak tulis satu cerita.Cerita ini tentang seorang wanita yang menjadi kebanggaan aku.
Dari aku kecil sampai aku besar,mak menjaga aku dengan baik sekali.Dari makan minum,pakaian aku,pendidikan aku,boleh kata semuanya sempurna sekali.Aku selalu buat perangai yang bukan-bukan.Mak marah.Tapi mak masih sayang aku.Daripada aku sekolah sehinggalah aku berumur 26 tahun,mak masih menerima semua kelakuan buruk aku.Dari perangai yang baik sehinggalah perangai yang memalukan mak.Mak selalu menangis sebab fikir tentang perangai aku.Tetapi mak tabah sangat.Mak tahan semuanya,walaupun hati mak terluka.Bila aku fikir tentang mak,aku boleh menangis,Sebab mak banyak bekorban untuk aku.Mak jaga aku kat hospital bila aku sakit,mak bagi aku duit bila aku takde duit.Sepatutnyer,mase umur aku dah 26 tahun nih,aku yang jage mak,bagi mak duit,tapi skang sebaliknyer.Mak aku cakap"yun,belajar lah demi mase depan.kalau mak takder nanti,mase depan yun terjamin.Jangan nak wat perangai yang orang lain tak suke."Nasihat mak yang sentiasa aku ingat.Aku rindu sangat ngan mak.Biler mak tahu aku nak bertunang,mak la orang yang paling gembira aku tengok.Mesti mak tak percaye yang anak dier nih laku gak.hehehehe...Mak pandai wat kueh..kueh mak buat semuanyer sedap-sedap.Itulah cara mak nak cari duit tambahan..sebab mak cakap,selagi mak sehat,mak nak cari duit untuk anak-anak.YUN TAKKAN LUPER JASE MAK.SELAGI YUN HIDUP,YUN AKAN BERBAKTI UNTUK MAK,DENGAN CARA APER SEKALIPUN...

Sunday, October 24, 2010

CINTA ITU INDAH..

SEMUA ORANG MEMPUNYAI KISAH CINTA MASING-MASING...TIDAK KIRA MUDA ATAU TUA..PERASAAN ITU HADIR TIDAK KIRA MASA..
PERSOALANNYA,ADAKAH ANDA SEBAGAI HAMBA ALLAH BENAR-BENAR BERSEDIA MENERIMA PERASAAN CINTA ITU?

LOVE IS BEAUTIFUL..LOVE COME FROM ALLAH...U AS A HUMAN,APPRECIATE THAT AS LONG AS U CAN..

APE SALAH MEREKA?????Hina giler perbuatan mereka-mereka yang melakukan perbuatan nih...ape salah anak-anak kecil ini...?aku menangis biler tengok gamb








TERIMA KASIH..

Terima kasih liti,sebab kasi kak yun pakai laptop ko ek...JASA MU DI KENANG...hehehehee...ngah sedih lagi nih...wawawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nak wat camner nih untuk ubati hati yg luka dan lara nih...

yurn..


MY BEST FRIEND"s

Syaf,Awork,Alang dan yang lelain..yun mintak maaf sangat-sangat sebab dah mungkir janji yun nak jumper korang kat KTV ampang hari nih.Demi Tuhan yun bukan sengaja taknak datang.Yun betul-betul tak sengaja..Yun sedih nih..dah lame tak jumpe korang..yun menangis dah sepanjang malam tau.Dah la gaduh ngan pakwe...arghhhhhhhhhhhhh...tekanan skang nih..YUN MINTAK MAAF KAT KORANG..jangan marah yun yerk..yun betul2 tak sengaja.Syaf,biler ko kol yun tadi,bukan sengaje taknak jawab,tapi nnt biler jawab yun menangis plak...sebab tuh taknak jawab tadi.Ko jangan marah yun yerk.Yun mintak maaf sangat-sangat.Ni semua salah pakwe yun.Dier tetibe wat masalah plak.Yun dah beli tiket 23hb kul 5.30ptg,bas SANI EKPRESS.Maaf la sekali lagi.Yun tak sengaje...YUN TAKUT KORANG MARAH....

KHAIRUN ANWAR


Khairun Anwar,.Aku sayang sangat kat die.Tapi perangai die wat aku selalu sakit hati.Besday aku die tak ingat.Sepatutnyer,minggu nih aku pegi jumper dier kat kl.Tiket dah beli.Tapi tak jadi.Semalaman aku menangis saje.Rase sedih tak habis-habis.Selama tuh la dier tak kol aku,atau message aku.Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...sakit hati aku....Gambar sebelah tuh la pakwe aku...dapat dier,memang aku restling habis-habis....

NURUL AIN BINTI ALIAS HASHIM