I APPRECIATE THEM..

Tuesday, December 13, 2011

RAGU-RAGU DALAM BERFESYEN..?YURN ADE JAWAPANNYER...entry nih aku buat khas untuk diri aku dan sesaper yg mempunyai masalah yang berkaitan..hehe...untuk menambah pengetahuan..bleh la skroll kat bawah ek...bace sekali tau....peace!!!


Kulit gelap tapi still nak pakai warna merah 
Memang betul org yg berkulit gelap nih x disarankan utk memakai rona warna sebegini kerana ia kurang sesuai dan akan menggelamkan org yg pakai tuh. Tapi bagi aku la, x salah sesekali bergaya dengan warna-warna macam nih. Still nampak cute aper.Katakan korang x bape berani nak pakai blaus warna terang, korang bleh kenakan dgn aksesori. Korang kena la pilih aksesori yg sesuai dgn pilihan pakaian korang dan itu akan membuatkan korang nampak lebih menarik. Korang mungkin pikir yang impaknyer kecik jerp, hanye sautas rantai atau sebentuk cicncin besar. Tapi korang silap, warna terang akan bangkit dan aksesori kecil begitu boleh buatkan korang nampak BESAR dgn gaya tersebut.

Tubuh berisi, tapi teringin nak pakai leggingSape kate orang yang tubuh berisi x bleh pakai legging..?Pemilihan blaus membantu gaya anda dan kelihatan sangat selamat. Korang pilih lah warne balus yang warne nyer gelap dan ia labuh. Sebaiknye melepasi paras punggung. Kalau korang pilih nak pakai blaus yang singkat, ha.......ini akan menyerlahkan beberapa bahagian tubuh anda yang terlebih dan nampak skit buruk la.. Untuk nampak cantik dan tidak kelihatan seperti pokok berhias, pilihlah blaus dgn corak minimun. Gayakan dgn pilihan aksesori yang tidak berlebihan....Barulah nampak cantik.
Bila perlu kasut bertumit, dan bila kasut tapak rata tuh sesuai nak pakai.

Sebenarnyer bergantung kepada korang. Ikut keselesaan mane yg korang rase selesa. Mana yang korang rase sesuai dgn gaya korang, itulah pilihannya. Memakai kasut yang tidak selesa hanya akan mencederakan kaki korang jerp.. Korang juga akan berasa sakit dan sukar untuk bergerak. Pilihlah kasut yang bertumit jikan korang sukakan impak untuk kelihatan lebih tinggi. Sekiranya korang nih aktif sangat, kasut yang tapak rata tuh lebih sesuai. Jika korang bergaya dengan jeans dan t'shirt, pilihlah kasut tapak rata tuh.Sekiranya korang mengekalkan gaya tersebut dan mahu meletakkan elemen formal, kenakan blaus dan gayakan dgn kasut bertumit..selesai...Jikan korang tuh nak mengenakan skirt labuh dgn kasut bertumit, ubah gaya menjadi trendy dan lincah dgn menukar kasut bertapak rata. Asalkan ia kena dengan gaya korang, sku rase bukan masalah klau kasut tuh tinggi atau tak...
p/s : bergaya ikut kemampuan ek.....

No comments:

Post a Comment